Bespaar op uw database kosten

 GRATIS pre-migratie assessment

 Meer dan 25 jaar database ervaring

  1. u bent hier:  
  2. home
  3. PostgreSQL

Over PostgreSQL

Profiteer van open source met PostgreSQL

In 2018 werkt volgens Gartner maar liefst 70% van de nieuwe applicaties met PostgreSQL. Wij denken dat het nog wel eens sneller zou kunnen gaan. PostgreSQL is uitstekend voor grote en kleine organisaties in te richten. Met de open source tools is een database omgeving te creëren die niet onderdoet voor een commerciële database.

Combineer de innovatiekracht en de middelen van open source met PostgreSQL als enterprise database. Gebruikt u PostgreSQL, dan bent u in goed gezelschap. Bekijk welke grote organisaties ook overgestapt zijn op PostgreSQL.

Een stukje geschiedenis

Postgres is in 1986 als research project van Michael Stonebraker ontstaan. Het doel was om Ingres met relationele objecten en door de gebruiker gedefinieerde typen te verbeteren. De Postgres afsplitsing Illustra werd onder de naam Informix gekocht door IBM. Toen de POSTQUEL taal werd vervangen door SQL veranderde Postgres in PostgreSQL. En er ontstond een wereldwijde ontwikkel- en supportgroep: de PostgreSQL Global Development Group (PGDG).

Sinds het ontstaan van PostgreSQL zijn er veel functionaliteiten ontwikkeld die aanvankelijk alleen commerciële databases hadden. De huidige versie 9 beschikt zelfs over eigenschappen die uniek zijn voor relationele databases. Niet voor niets positioneert Gartner PostgreSQL momenteel als één van de leidende database systemen.

Waarom gebruik maken van PostgreSQL?

Heeft u een database die niet open source is? Gemiddeld wordt meer dan 60% van het ICT budget uitgegeven aan databases. Daarnaast bent u afhankelijk van een leverancier, wat vaak een ongewenste situatie is. Ook zijn de innovatiemogelijkheden beperkt. Wij stellen dan ook PostgreSQL voor.

Een aantal voordelen:

  • Tot 80% besparing op uw licentiekosten
  • Leveranciers onafhankelijkheid
  • Innovatiekracht van de open source community

Lees meer over de voordelen van PostgreSQL ›


Op maat voor uw organisatie

Wilt u niet zelf de installatie van PostgreSQL doen? Wij maken het u graag gemakkelijk en verzorgen een inrichting op maat. Wij noemen dat Postgres Perfect For You (PP4U).

Meer over een open source database op maat ›